Τον Φεβρουάριο του 2020 η δίκη για τον θάνατο του Κ. Θεοδωρακάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις 10 Φεβρουαρίου 2020 ανέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την δίκη των έξι μελών του μπουλουκιού και του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας για τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη – δημοσιογράφου Κώστα Θεοδωρακάκη, στον σαϊτοπόλεμο, ανήμερα το Πάσχα.

Η απόφαση για τη νέα αναβολή -καθώς και η σημερινή δίκη ήταν εξ αναβολής- ελήφθη προκειμένου να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και μέχρι να βγουν τόσο οι ιστολογικές εξετάσεις του άτυχου Κώστα Θεοδωρακάκη και να ολοκληρωθεί πλήρως η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και τα αποτελέσματα της έκθεσης από τα εργαστήρια της Αστυνομίας για τη σύσταση του μπαρουτιού.

Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα εκ μέρους της υπεράσπισης που αφορούσαν αφ’ ενός την λήψη γενετικού υλικού από τον επικεφαλής του μπουλουκιού και σύγκρισή του με αυτό που θα βρεθεί στην σαΐτα η οποία φέρεται ότι σκότωσε τον Κ. Θεοδωρακάκη και αφ’ ετέρου την κλήση ως μαρτύρων του δημάρχου Καλαμάτας και του προέδρου του Δ.Σ. της “Φάρις”, ενώ απέρριψε και αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση ως μάρτυρα του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας.