Το Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας για την ανάδειξη των Αρχαίων της Υπαπαντής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της Καλαμάτας, το Κεντρικό Αρχαιολογικό  Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για την διενέργεια της σωστικής ανασκαφής για την ανάδειξη των Αρχαίων της Υπαπαντής.

Έτσι, λοιπόν, η ανάδειξη των Αρχαίων της Υπαπαντής δεν μετατίθεται για το μέλλον, όπως είχε δηλώσει το Νοέμβριο του 2018, ο τότε δήμαρχος της Καλαμάτας και νυν  περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αλλά μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα σε συνδυασμό με την  ανάπλαση της πλατείας.

Όλες και όλοι γνωρίζουμε πως οι Αρχές ήσαν από επιφυλακτικές έως αρνητικές στο θέμα αυτό επικαλούμενες διάφορους λόγους. Αντιθέτως, η βούληση της συντριπτικής  πλειοψηφίας των πολιτών της Καλαμάτας, και όχι μόνον, ήταν αταλάντευτη και εκφράστηκε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Κομματικές οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας, δημοτικές παρατάξεις, κινήσεις πολιτών επιστράτευσαν κάθε διαθέσιμο μέσον για την συστράτευση των πολιτών σε έναν ιερό σκοπό, όπως είναι η ανάδειξη των Αρχαίων της Υπαπαντής.

Και για μια ακόμη φορά μπορούμε να πούμε «πως ο αγώνας τώρα δικαιώνεται». Και αυτή η δικαίωση έρχεται σε μια συγκλονιστική συγκυρία, όταν τον επόμενο μήνα θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που έκανε τα πρώτα βήματά της σ’ αυτήν την πόλη που αποτελεί λίκνο του ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής χαιρετίζει μαζί με όλο τον λαό της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας την απόφαση του ΚΑΣ, αναμένει την έκδοση και της επίσημης απόφασης του Υπουργείου και θα παραμείνει σε επαγρύπνηση μέχρι τέλους για την ανάδειξη των Αρχαίων της Υπαπαντής.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας

12 Φεβρουαρίου 2021