Το μήνυμα ΥΕΘΑ για τους πεσόντες των Ιμίων και οι τρεις ΤΠΚ του Ναυτικού προς τιμήν τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα σήμερα, στην «μαύρη» επέτειο του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα όταν οι υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για τις τρεις ΤΠΚ οι οποίες φέρουν τα ονόματα αντίστοιχα των ηρώων πεσόντων της κρίσης των Ιμίων, αναφέροντας πως το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να τις εντάξει στις ναυτικές δυνάμεις του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι ήδη μια ΤΠΚ έχει παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό με την ονομασία «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», ενώ σύμφωνα με το πλάνο οι επόμενες δύο ΤΠΚ αναμένεται με τη σειρά τους να ενταχθούν στην υπηρεσία.

Ο ΥΕΘΑ με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter είπε χαρακτηριστικά: «Τον Αύγουστο το @NavyGR παρέλαβε την ΤΠΚ 6 από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με το όνομα #ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ. Η 7η θα φέρει το όνομα #ΒΛΑΧΑΚΟΣ και έπεται η #ΓΙΑΛΟΨΟΣ Και τα 3 πλοία θα πλέουν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως θα ήθελαν οι 3 ήρωες των #ΙΜΙΩΝ».

Πηγή