Το νέοι διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ζητήματα που σχετίζονται με το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα της, την Τρίπολη, εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην εν λόγω σύσκεψη δρομολογήθηκε η διαδικασία για την ανάθεση της σχετικής προμελέτης του έργου, το οποίο έχει προκριθεί να υλοποιηθεί με την μέθοδο μελέτη – κατασκευή. H προμελέτη θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την πλήρη διοικητική παραχώρηση του χώρου εμβαδού 8.635,96 τ.μ., επί της οδού Τάπιας, ο οποίος -μετά από συνεχή προσπάθεια του περιφερειάρχη Π. Νίκα- παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο -με αρκαδικά χαρακτηριστικά- θα είναι τριώροφο με υπόγειο, με συνολικό ωφέλιμο χώρο περί τα 7.000 τ.μ. Στο υπόγειο θα στεγαστεί το γκαράζ οχημάτων, ενώ θα λειτουργεί και ο χώρος του αρχείου. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και της έδρας θα φιλοξενηθούν στους τρεις ορόφους, ενώ προβλέπεται και αμφιθέατρο 200 ατόμων, καθώς και αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σε κάθε όροφο θα υπάρχει αίθουσα συσκέψεων, ενώ προτείνεται η εσωτερική διαρρύθμιση των ορόφων να γίνει με υαλοπίνακες και μόνο σε λίγα γραφεία θα χρησιμοποιηθεί εσωτερική τοιχοποιία.