Τριφυλιακά και αιχμηρά – Μας αξίζει μια καλύτερη Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ:

Καλή εβδομάδα, καλό κουράγιο.

Το Τριώδιο ανοίγει αλλά μαζί τους έρχονται τα καμώματα της προεκλογικής περιόδου που θυμίζουν περισσότερο την αλήθεια ότι στο τέλος οι υποψήφιοι…θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους.

@Περισσότεροι άρα θα είναι οι κομματάρχες, οι κολαούζοι, οι χειροκροτητές και οι πάσης φύσεως κολλητοί παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Αλλά είπαμε στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει ουσία. Εξάλλου ότι επιπλέει είναι επιφανειακό.

@ΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:

Αφορμή λοιπόν πήραμε από σκέψεις πολιτών, από λόγια ανθρώπων του πολιτισμού να γράψουμε μερικές αράδες για αυτό που μας αξίζει, αλλά κυρίως αυτό που περιμένουν οι πολίτες της Τριφυλίας και Δυτικής Μεσσηνίας…

@Η ανάγκη να δούμε μια Τριφυλία καλύτερη μας παρακινεί να λέμε αλήθειες αλλά κυρίως τα πράγματα με το όνομά τους..Παρακολουθώντας χρόνια την απουσία ομογενοποίησης του Δήμου, αποτιμώντας το τραγικό επίπεδο που έχουν φτάσει πλέον οι πόλεις της Τριφυλίας λέμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος

@ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ:

Η Τριφυλία έχει επομένως δίκαια αυτοχαρακτηριστεί ως αποπαίδι του Νότου. Χωρίς οδικούς άξονες, με έργα που διαρκώς ξηλώνονται τα πεζοδρόμια μόνο για να μπουν στην θέση τους άλλα, έτσι για να λένε ότι έγιναν έργα. Αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια τον πολιτών, έργα ημιτελή ή ολοκληρωμένα χωρίς άμεση χρηστικότητα, χωρίς να έχουν μελετηθεί σοβαρά οι επιπτώσεις αυτών των έργων, διότι αυτό που ενδιέφερε ήταν απλώς να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνονται αναπλάσεις και έργο, ενώ στην ουσία έγινε μια τρύπα στο νερό!

@Και να είχαν κάνει μια τρύπα πάλι καλά θα λέγαμε -ειδικά για το κέντρο της πόλης- γιατί ούτε τρύπα για να φύγουν τα νερά όταν βρέχει δεν υπάρχει εκεί, και πλημμυρίζουν τα καταστήματα, δεν μπορούν να διασχίσουν τους δρόμους ούτε οι πολίτες ούτε τα αυτοκίνητα, και η κατάληξη φυσικά είναι ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ειδικά δρόμοι σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους θυμίζουν πλέον Βενετία.

@ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ;

Κυκλοφοριακή μελέτη στη Κυπαρισσία χωρίς στοιχειώδη σήμανση, και στρατηγικός σχεδιασμός για το κέντρο της πόλης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αποτελεί έργο δήμου ή απλά ένα αστείο για να γελούν οι πισιρικάδες.

Η αλήθεια είναι ότι η Κυπαρισσία με την πλατεία θυμίζει δεκαετία του 70 από την εποχή Τσάκου, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους να θυμίζουν στα Φιλιατρά την δεκαετίας του 80, με περιοχές που είναι χωρίς πεζοδρόμια και πράσινο, και γειτονιές όπου θα ακούγονται παιδικές φωνές.

@ΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Επομένως θέλουμε να δούμε μια Τριφυλία που οραματιζόμαστε.
– μια Τριφυλία που να δίνει κίνητρο στον πολίτη να κάνει ανακύκλωση, με ανταποδοτικότητα, με συγκεκριμένα οφέλη και σχέδιο, και όχι με γνώμονα τις πελατειακές εξυπηρετήσεις για ψηφοθηρικούς λόγους.
– μια Τριφυλία που να αγαπάει και να σέβεται το περιβάλλον και όχι να γεμίζει με σκουπίδια και παθογόνα απόβλητα αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Αλιμάκι και Μύρου, καταστρέφοντας την φύση και εν συνέχεια μολύνοντας τη πόλη, αφού οι τοξικές ουσίες επιστρέφουν μέσω του Αρκαδικού ποταμού και καταλήγουν στην θάλασσα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της καταστροφής του οικοσυστήματος.
– μια Τριφυλία που να αγκαλιάζει τον αθλητισμό δημιουργώντας υπό την αιγίδα της συνεχώς αθλητικές δραστηριότητες και όχι κάτω από ευκαιριακές συγκυρίες
– μια Τριφλυία που οι γειτονιές της θα ζωντανέψουν και θα μεταδίδουν, επιτέλους, στους κατοίκους ένα αίσθημα ευφορίας και όχι μιζέριας. Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο
– μια Τριφυλία που θα μπορούν οι πολίτες να περπατήσουν ελευθέρα σε πεζοδρόμια που δεν θα είναι χώροι στάθμευσης, με υπόδειξη του ίδιου του Δήμου και μάλιστα επί πληρωμή (βλέπε πεζοδρόμια στις αφορές, όπου δεν μπορεί να περπατήσει όχι άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά κανένας)
– μια Τριφυλία που θα μπορούν οι πολίτες της να χρησιμοποιούν τα πάρκα ελεύθερα οπότε έχουν την ανάγκη για άθληση, για ψυχική ηρεμία, ή ψυχαγωγία, και όχι μόνο σε σπάνιες συγκυριακές ευκαιρίες.

@ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

Θα μπορούσα να συνεχίσω, γράφοντας δεκάδες λόγους ακόμα, αλλά δεν θέλω να κουράσω.

Όλες οι προτάσεις μας για τον ευλογημένο αυτό τόπο που λέγεται Τριφυλία τα καταθέσαμε αναλυτικά σε προτάσεις μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης καθώς είμαστε πάντα σε διαρκή διαβούλευση με τους δημότες .

Καλή εβδομάδα..