Τριφυλιακά και Αιχμηρά: Πότε αριστερά, πότε δεξιά η δυτική Μεσσηνία είναι ακόμα ίδια…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο Γιάννης Μποζίκας

@ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ:

Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά                                                                                            θα τη βρω την ευθεία τελικά.
Λίγο μαγικά, λίγο μάγκικα
θα τα βγάλω πέρα μια χαρά.
Λίγο αληθινά, λίγο ψεύτικα
θ’ αποκτήσω κι άλλα υλικά.

@Αυτό το λίγο-λίγο, λίγο-λίγο
είναι, σου λέω, μεγάλη πονηριά.
Θέλω να φύγω,
το λίγο είναι ναυάγιο στη στεριά.
Πνίγομαι, πνίγω
στο λίγο, σε μια γουλιά.
@ Αυτοί είναι μερικοί στίχοι από το τραγούδι το Λίγο του φίλου μου ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση και αποδίδει τέλεια το προεκλογικό σκηνικό αν το αναζητήσουμε σε βάθος. 
@ Οι αλήθειες που δεν λέγονται εύκολα: Η ωμή αλήθεια είναι ωστόσο ότι την τελευταία 10ετία να μην πούμε 20ετία η Δυτική Μεσσηνία που περιλαμβάνει τις δυναμικές περιοχές της Τριφυλίας και Πυλίας είναι αδικημένη σε βαθμό εξοργιστικό.
@ Ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν το ΠΑΣΟΚ που φόρεσε την μάσκα της Αλλαγής, κατάφεραν να υλοποιήσουν τα αυτονόητα. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για τον δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Καλαμάτα που ακόμα δεν ξεκίνησε, το Καλό νερό-Τσακώνα που περιέργως ουδείς δεσμεύεται ακόμα, αλλά ούτε για κίνητρα επενδύσεων όπως συνέβη με την Costa Navarino.
@ Τουρισμό τύπου ΠΟΤΑ: H δεύτερη ωμή αλήθεια είναι ότι η Μεσσηνία χρειάζεται άλλες 2-3 Costa Navarino τύπου μονάδες για να ανορθωθεί τουριστικά. Δηλαδή εκτός από αύξηση ξενοδοχειακών κλινών να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 
Τώρα που ο Κυπαρισσιακός κόλπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά, αλήθεια τι θα υποσχεθούν οι νέοι κυβερνώντες για την ερημοποίηση της περιοχής με ρωτούν κάτοικοι..
@ Oι χελώνες και η εξόρυξη πετρελαίου: Είπαμε για Κυπαρισσιακό κόλπο και το Σάββατο είδαμε ειρηνική διαδήλωση…αναρχικών- για πρώτη φορά- στη κεντρική πλατεία της πόλης με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας. 
@ Αλήθεια οι θαλάσσιες χελώνες Καρέττα-Καρέττα δεν επηρεάζονται από τις εξορύξεις πετρελαίου, από τις πλατφόρμες, και αν μη γένοιτο γίνει μια πετρελαιοκηλίδα για ποια ζώνη προστασίας φύσης θα ομιλεί το περίφημο Προεδρικό διάταγμα..Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσιρώνη και Σια δημιούργησαν ένα σχέδιο που δεν προστατεύει την χελώνα, αλλά μάλλον κάτι άλλο…για μαντέψτε…γιατί οι χελώνες δεν μπορεί στην costa navarino να ψηφίζουν ανάπτυξη κι εδώ τσιμεντοποίηση, αν είναι δυνατόν… Ήμαρτον…
@ Τα μυαλά της Τριφυλίας: Μεγάλες επιτυχίες στις βαθμολογίες σημείωσαν οι νέοι της Τριφυλίας. Μετά την σχολή εισαγωγής ελπίζουμε ότι δεν θα φύγουν για το εξωτερικό. Διότι η διαρροή μυαλών αναδύεται από τους πολιτικούς μας ως στοίχημα. Αλλά μάλλον δεν το πιστεύουν… 

@ Διότι απλά οι γιοί και θυγατέρες των πολιτικών, όχι πάντα βέβαια, σπουδάζουν και..ορισμένοι διδάσκουν στο εξωτερικό. Οπότε για ποια διαρροή μυαλών ομιλούν όταν δεν το τηρούν οι ίδιοι που δεν εμπιστεύονται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στα πανεπιστήμια μας που έχουν βραβευθεί διεθνώς; Για ελάτε…
@ Συνεδριάζει τελικά μετά από 2 μήνες το οικείο Δ.Σ. Τριφυλίας με σημαντικά θέματα στην ατζέντα όπως: Αποδοχή Χρηματοδότησης Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» της πράξης: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Τριφυλίας».
 Αποδοχή χρηματοδότησης Προγράμματος: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας».
 Αποδοχή χρηματοδότησης Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» της πράξης: «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου(ταρτάν) στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας».

@ Επίσης θα συζητηθούν η Αποδοχή χρηματοδότησης του έργου: «Φωτισμός Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε Μεσσηνίας». Tέλος υπάρχει το θέμα για Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων ΔΕ Κυπαρισσίας».