Τριφυλιακή συμμετοχή σε μεγάλο ιατρικό συνέδριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2019 η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη συμμετείχε στην 19η Διημερίδα Κλινικής Μικροβιολογίας που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής με θέμα “Διαρροϊκά σύνδρομα λοιμώδους αιτιολογίας”, στο Αμφιθέατρο 251 του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στην Αθήνα. Η Διημερίδα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Ιατρός Βιοπαθολόγος κ.Ανδρέας Μεντής, αναφέρθηκε στο μικροβίωμα του εντέρου στην υγεία και τη νόσο. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Στέλιος Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε διεξοδικά στην διάρροια των ταξιδιωτών. Επίσης έγινε διεξοδική αναφορά στις Παρασιτικές Λοιμώξεις, στην Λοίμωξη από Clostridium difficile, στην Μεθοδολογία Διάγνωσης Βακτηριακών και Ιογενών Λοιμώξεων, στην “συνδρομική” εργαστηριακή διάγνωση της λοιμώδους διάρροιας, στα εμβόλια εντερικών παθογόνων. Με συντονιστή τον καθηγητή της Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.Άλκη Βατόπουλο και την κ.Τρυφινοπούλου, Βιοπαθολόγο, PhD, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο έγινε διεξοδική αναφορά στα κάτωθι θέματα: Επιδημιολογικά Δεδομένα για Γαστρεντερίτιδες στην Ελλάδα, Δεδομένα Εργαστηριακής Επιτήρησης από το ΕΚΑΣΣ, Ζωονόσοι που συνδέονται με διαρροϊκά σύνδρομα του ανθρώπου, ECDC: ενσωμάτωση μοριακών τεχνικών τυποποίησης για την επιτήρηση και διερεύνηση διακρατικών επιδημιών.

Στο τέλος των εργασιών, έγινε γραπτή αξιολόγηση της Διημερίδας από το ακροατήριο και δόθηκε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Επίσης έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας .

Η κ.Ευαγγελία Λεμπέση Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, με συντονιστή την κ.Ελευθερία Τρίκα Ιατρό Βιοπαθολόγο Διευθύντρια του Θριασίου Νοσοκομείου, αναφέρθηκε στους νέους ορισμούς S,I,R κατά EUCAST.