Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στην Πύλο την Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και μέχρι τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Όλα έτοιμα για την τελετή υποδοχής και φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ, στη Πύλο.

Η εκδήλωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο θα έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτών.

«Ο Δήμος μας υποδέχεται την Τρίτη 16 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της Πύλου ως σταθμός διανυκτέρευσης της Φλόγας και της Μεθώνης ως τόπος διέλευσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία. Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις πανανθρώπινες αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ειρήνη μεταξύ των εθνών, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος σταθμός φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πελοπόννησο, μεταφέροντας εικόνες και μηνύματα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.