Υποστήριξη από τον ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης γεφυριών στην Αρκαδία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”., υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης, με προϋπολογισμό 120.924,80 ευρώ, είναι η παρχοχή συμβουλευτικής – τεχνικής υποστήριξης από τον ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Αρκαδίας ως προς τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης γεφυριών στην Αρκαδία.

Πιο συγκεκριμένα η συμβουλευτική – τεχνική υποστήριξη προς την Διεύθυνση Τ.Ε. της Π.Ε. Αρκαδίας εξειδικεύεται στα εξής:

  • μελέτη αποτίμησης της κατάστασης: Η εργασία αυτή περιλαμβάνει την αποτίμηση της στατικής επάρκειας των τεχνικών με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση υλικών και βλαβών για διάφορες στάθμες επιτελεστικότητας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
  • μελέτη επεμβάσεων αποκατάστασης: Η εργασία αυτή περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες των τεχνικών και θα οδηγήσουν σε επέκταση του χρόνου ζωής τους.
  • μελέτη φωτισμού και ανάδειξης: Θα περιγραφούν οι απαιτούμενες εργασίες για την ανάδειξη των τεχνικών μέσω κατάλληλου φωτισμού καθώς και συλλογή τυχόν διαθέσιμων ιστορικών στοιχείων.
  • σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χρήζουν υποστήριξης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού η σύνταξη των μελετών αποκατάστασης στις γέφυρες Καστρίου και Δαβιάς, ενώ θα παρασχεθεί επίσης υποστήριξη για τη σύνταξη μελετών αποκατάστασης και άλλων γεφυριών στην Αρκαδία, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας.