Υποστολή σημαίας από το όρος Καλάθι (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εδώ και έναν χρόνο κοσμούσε την πλαγιά στο όρος Καλάθι, αγναντεύοντας περήφανα τον Μεσσηνιακό κόλπο και την Καλαμάτα, αφήνοντας άφωνους πολλές φορές τους επισκέπτες της Πόλης με το μέγεθος της, ενώ την έχουν δει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά εκατομμύρια άνθρωποι!

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία πλέον δεν βρίσκεται εκεί από σήμερα το πρωί. Ο εμπνευστής της ιδέας ο Γιάννης Τσουλάκος και τα παιδιά που είχαν βοηθήσει να υλοποιηθεί όλο αυτό πριν έναν ακριβώς χρόνο, αποφάσισαν να την κατεβάσουν καθώς είχε υποστεί πολύ μεγάλες φθορές και προκειμένου να αρχίσει να γίνεται κουρέλια, αποφασίστηκε να κατέβει και να φυλαχτεί για πάντα σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, θυμίζοντας πάντα ότι για έναν ολόκληρο χρόνο έγινε σύμβολο του βουνού. Το σίγουρο είναι πως και ο ένας χρόνος που άντεξε ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας.

Η όλη επιχείρηση μαζέματος της σημαίας, έγινε από εθελοντές και φίλους του Γιάννη όπως άλλωστε και όταν είχε ανέβει η σημαία πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Και αν νομίζεται πως είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, δείτε στο βίντεο τις προσπάθειες των παιδιών να κατεβάσουν και να κουμαντάρουν μια τεράστια σημαία βάρους σχεδόν μισού τόνου από έναν γκρεμό!

Η Σημαία χωρίστηκε σε πάνω από 5 κομμάτια για να μεταφερθεί ευκολότερα και να φυλαχτεί ευλαβικά για πάντα σε ιδιωτικό χώρο, ενώ επαληθεύτηκε από την ομάδα που έφτιαξε την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία πως στο άμεσο μέλλον θα ετοιμάσουν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό χωρίς να προσδιορίσουν το τι ακριβώς θα είναι αυτό!

Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί σήμερα το πρωί ήταν συγκινημένοι γιατί μαζί με την σημαία από το βουνό, έφυγε και ένα κομμάτι τους αφού όλοι σχεδόν είχαν βάλει την ψυχή τους για να φτιαχτεί!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !!!ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ !!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΟΛΟ ΤΟ FACEBOOK !!!

Publié par Σε ευχαριστουμε Γιωργο Καραγκουνη sur mercredi 10 août 2016

Ας δούμε τι έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό ο εμπνευστής Γιάννης Τσουλάκος.

«Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο η ιδέα μου για την μεγαλύτερη ελληνική σημαία που υπάρχει υλοποιήθηκε με την βοήθεια 25 ατόμων.Σε βάψιμο, ράψιμο, τοποθέτηση.

Η πλειοψηφία χάρηκε βλέποντας το εθνικό σύμβολο να κόσμει τους πρόποδες του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα το όρος «Καλάθι».
Βρέθηκαν και μερικοί όμως, που έβρισκαν χίλιες δυο δικαιολογίες προκειμένου να μη την βλέπουν. επικαλούμενοι την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος , οπωςκαι αν αμφισβήτείται η ελληνικότητα το ταυγετου….γελια πράγματα…και εδώ θα κάνω την εξής ερώτηση….πόσες φορές άραγε θα κοιταξουν το βουνό τώρα; Καμιά.Εφταιγε το σύμβολο και όχι η » καταστροφή » ….. εν πάση περίπτωση…

Και τώρα θα πουν ….το βήμα που τους έχει δώσει το » δημοκρατικο » διαδίκτυο είναι μεγάλο ώστε όλοι να έχουν άποψη .Και καλά κάνουν αρκεί να μην προσβάλλουν τα πιστεύω του άλλου .Γιατί τότε μιλάμε για πραγματικό φασισμό…..

Σήμερα αποφασιστηκε να κατέβει η σημαία κλείνοντας έναν χρόνο εκεί πράγμα αξιοπερίεργο με τόση βροχή και τόσους ανέμους .Μάλλον την κράτησε η αγάπη που είχαμε για αυτή .

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήδη είχαμε φτιάξει την σημαία και τον Κώστα Γυφτεα που όταν χρειαστηκε να επέμβουν ήταν εκεί χωρίς την παρουσία μου για προσωπικους λόγους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσέφεραν οικονομικα αλλά και για τα υλικά για να φτιαχτεί , Ευχαριστώ τα παιδιά που τοποθετησαμε την σημαία ,τα παιδιά που επιδιορθώναν αυτή ,τα παιδιά που σήμερα βοήθησαν στην αποκαθήλωση της .
Ευχαριστώ όλον τον κόσμο σε όλο το πανελλήνιο που μου έστελνε μηνύματα συγχαρητήριων αλλά και άγνωστους που έβλεπα στα φανάρια και μοιραζονταν την χαρά μου .

Γιατί η σημαια δεν ανήκε σε μένα ….αλλά σε όσους νιώθουν ΕΛΛΗΝΕΣ.

Καλημέρα σας μετά τιμής»

Τσουλάκος Γιάννης.

ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ

News