“Υποχρέωση να στηρίζουμε σωματεία και εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα με την παράδοση” δήλωσε στην Κορινθία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Πρέπει ως χώρα να κρατηθούμε από την παράδοσή μας, οι νέοι μας πρέπει να την μάθουν” σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας χθες Κυριακή 18 Ιουνίου το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, στη Ρίζα της Κορινθίας -εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας “Ριζοπατήματα” και την οποία συνέδραμε η Περιφέρεια.

“Εχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε σωματεία και εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα με την παράδοση, τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι για στήριξη προς όλα τα σωματεία που υπηρετούν την παράδοση και τον ελληνισμό” συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε στους συγκεντρωμένους ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας για την περιοχή, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό περί τα 6 εκ ευρώ δρόμο από το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα, για τον οποίον -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- η χρηματοδότηση θα είναι συνεχής μέχρι να ολοκληρωθεί.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μετακύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας Αθηνά Κόρκα κ.α.

ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής που με τη συνδρομή της Περιφέρειας διοργάνωσε -χθες Κυριακή 18 του μήνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Βραχατίου- η Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού Κορινθίας “Ελένη Λιμιάτη”.

Παρέστησαν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας Αθηνά Κόρκα κ.α.

Τέλος, οι πιο πάνω αντιπεριφερειάρχες και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος παρέστησαν στο 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα Κορίνθου που διοργάνωσε στην έδρα της Π.Ε. Κορινθίας ο Χορευτικός Σύλλογος Κορίνθου  στον Φλοίσβο.