Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περιοδεία στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε κλιμάκιο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Μεσσηνίας, αποτελούμενο από τον π. υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τη Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκο Πατσαρίνο, Γιούλα Ζαχαροπούλου και Στέλιο Σπυρόπουλο.

Οι υποψήφιοι είχαν σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης και έκαναν βόλτα στην αγορά και τους δρόμους της Κυπαρισσίας, όπου συνομίλησαν με κατοίκους για τη σημασία των εκλογών της 7ης Ιουλίου για το μέλλον της χώρας, αλλά και για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.Οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να δουν ένα καινούριο φορτωτή-εκσκαφέα του Δήμου Τριφυλίας, που χρηματοδοτήθηκε από τον Φιλόδημο, το  πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων για έργα τοπικής ανάπτυξης. Από  το πρόγραμμα ΦιλόΔημος ο Δήμος Τριφυλίας έχει εξασφαλίσει συνολική  χρηματοδότηση ύψους 2,8 εκ ευρώ. Ένα πρόγραμμα για το οποίο οι υπάλληλοι του δήμου Τριφυλίας εκφράστηκαν πολύ θετικά στη συνομιλία τους με τους υποψήφιους βουλευτές.
Στη συνάντηση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κκ. Δημήτρη Τερζή και  Άρη Παναγιωτόπουλο, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης 1,7 εκ ευρώ για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Κυπαρισσία.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εξασφαλίζει πόρους τόσο για την αστική αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης, όσο και για την ενίσχυση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, συνδυάζοντας την κοινωνική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Κυπαρισσίας.Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία έτυχαν θερμής υποδοχής κατά την επίσκεψή τους στο  Γ. Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στις συζητήσεις τονίστηκε η σημασία που έχει για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου η συνολική χρηματοδότησή του με 1,6 εκ, ευρώ για την κάλυψη διαφόρων αναγκών και την αναβάθμιση του εξοπλισμού.Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν επίσης το ΚΕΠ της Κυπαρισσίας όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες, συναντήθηκαν με τον διευθυντή αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και συζήτησαν αρκετή ώρα με τους ανθρώπους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση σχεδόν 1 εκ. ευρώ για την ενεργειακή του αναβάθμιση με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τα 4 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον Δήμο Τριφυλίας έχουν
χρηματοδοτηθεί έργα ύψους 9,5 εκ. ευρώ  για σημαντικές  υποδομές,  αναπτυξιακές παρεμβάσεις και κρίσιμους τομείς όπως η δημόσια υγεία. Έργα  όπως η επισκευή του μώλου του λιμανιού της πόλης ύψους 2.3 εκ. ευρώ και η ανάπλαση της Άνω πόλης της Κυπαρισσίας, που αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό και τουριστικό πόρο της περιοχής, ύψους 432.750 ευρώ.
Έχουν γίνει πολλά, μπορούμε ακόμη περισσότερα. Συνεχίζουμε!