Υπόδικος ο Μπακογιάννης για το σκάνδαλο του Μεγάλου Περιπάτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπόδικος ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, για το σκάνδαλο του Μεγάλου Περιπάτου μετά τη μήνυση του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κασιδιάρη, που καλείται την 1η Οκτωβρίου να καταθέσει νέα στοιχεία στον Εισαγγελέα. 

Στις 30 Ιουνίου ο Η. Κασιδιάρης κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, που αφορούσαν τις ζαρντινιέρες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το βάψιμο της οδού Πανεπιστημίου, τους φοίνικες και πολλά ακόμη έργα που ζημίωσαν τα ταμεία του Δήμου με ιλιγγιώδη ποσά. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα καλείται να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει την 1η Οκτωβρίου για να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της απάτης και της απιστίας εις βάρος του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα που κατετέθη η μήνυση έχουν προκύψει νέα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Δημάρχου.

 

 

Δηλώσεις Κασιδιάρη

Ο Η. Κασιδιάρης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για τον Μπακογιάννη και κατηγόρησε την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και οι κλέφτες θα πάνε στη φυλακή.  

Πιο συγκεκριμένα, είπε: Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα για τον Μπακογιάννη, που καταχρέωσε τα ταμεία του Δήμου Αθηναίων και στοίχισε 2 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες πολίτες! Ο “μεγάλος περίπατος” μπορεί να ξηλώνεται από την οδό Πανεπιστημίου, οι ποινικές ευθύνες όμως δεν τελειώνουν για κάθε υπεύθυνο αυτής της μεγάλης κατάχρησης και απάτης.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον δήμαρχο Μπακογιάννη να δώσει εξηγήσεις – όχι στα πληρωμένα ανδρείκελα των ΜΜΕ, που η οικογένεια Μητσοτάκη δωροδόκησε με 20 εκατομμύρια ευρώ – αλλά στον φυσικό του δικαστή.

 

 

“Καρφί” από την Όλγα Κεφαλογιάννη

«Ο Μεγάλος Περίπατος ήταν μεγάλο λάθος», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Open TV και τη Φαίη Μαυραγάνη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «αν θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της Αθήνας χρειάζεται σχεδιασμός» ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι κάλεσε τον Δήμο να κάνει διαβούλευση με τους βουλευτές Αθηνών.

 

 

«Στόχος να ξεκινήσουν το 2021 τα μόνιμα έργα» λέει ο Κ. Μπακογιάννης

Στόχο, να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, το 2021, έχει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια συνέντευξης στον ρ/σ Αθήνα 98,4, επισημαίνοντας ότι «ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μόνο η Πανεπιστημίου. Μεγάλος Περίπατος είναι η Όλγας, είναι το Σύνταγμα, Μεγάλος Περίπατος είναι η Ερμού. Έχει πολλές πτυχές ως έργο».

Σχετικά με σχόλια που έγιναν για πρόσφατες δηλώσεις του, είπε: «Αρκετά με τα ψέματα. Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες», επισημαίνοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είναι πιλοτικό. Είναι, ανέφερε, η «σύγχρονη μεθοδολογία η οποία λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Πριν βάλεις μέσα τις μπουλντόζες, πριν αρχίσεις δηλαδή να δημιουργείς μόνιμα έργα, πας δοκιμαστικά».