Φθηνότερα τέλη σε δήμους της Αττικής από ότι στην Κυπαρισσία!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

Η Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας, ως έδρα του Δήμου, εισφέρει στον κορβανά του Δήμου σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, που σημαίνει ότι, αναλογικά, είναι η πρώτη περιοχή που συμβάλλει στα οικονομικά του Δήμου, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.
Ωστόσο είναι η ενότητα που έχει πιο ακριβά δημοτικά τέλη, ακόμα και σε σύγκριση με ένα Δήμο της Αττικής, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ο…εξορθολογισμός ή έστω μείωση τελών σε καιρούς δυσπραγίας δεν συνέβη ποτέ!
Στον προϋπολογισμό του Δήμου, τόσο το 2018, όσο και το 2019, αποτυπώνεται η κατάσταση που αφορά την δυναμική των εσόδων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, για την οποία όμως η αναλογικότητα μάλλον δεν επιτεύχθηκε όσο θα έπρεπε. Στο Δημοτικό συμβούλιο, εκτός ελαχίστων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται στη περιφέρεια Κυπαρισσίας, είδαμε ως αίτημα την μείωση έστω των δημοτικών τελών σε σχέση με άλλους μεγάλους Δήμους.
ΦΘΗΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ…
Για να λάβουμε μέτρο σύγκρισης αναγνώστης μας έδωσε 2 λογαριασμούς της ΔΕΗ. Έναν στη Κυπαρισσία, καθώς κι έναν στην Νέα Σμύρνη Αττικής, όπως κι ένα ακόμα στην περιοχή Ζωγράφου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι …τα δημοτικά τέλη είναι αυξημένα στην Κυπαρισσία, σε σχέση με άλλους Δήμους στην Αττική που ζουν συμπατριώτες μας. Αν υπολογίσουμε μάλιστα τα ποσά της ύδρευσης, αποχέτευσης, με τα τέλη βιολογικού σε σύγκριση με την ΕΥΔΑΠ, τότε καταγράφεται διαφορά που ξεπερνά το 120% τουλάχιστον…Με άλλα λόγια το κόστος ποιότητας ζωής σε ότι αφορά δημοτικά τέλη είναι πανάκριβα στη Κυπαρισσία από ότι σε ένα Δήμο της Αττικής με τα ίδια σχεδόν τετραγωνικά.
Αλήθεια γιατί οι εκλεγμένοι λησμόνησαν ότι ο Δήμος εμφανίζει ανομοιογένεια και σε αυτό τον τομέα παρακαλώ;
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ