Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή: «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σάλος έχει προκληθεί από νέες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητή, αυτή τη φορά στο ΕΚΠΑ. «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα» αναφέρουν φοιτήτριες για τον συγκεκριμένο άνδρα. Οι καταγγελίες αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Οι νέες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αυτή τη φορά αφορούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) ζητάει, μάλιστα, με απόφασή του την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες «φωτιά» για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

 

Οι καταγγελίες αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές…

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «οι καταγγελίες, απ΄ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές».

 

Ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια – φοιτήτρια ΜΜΕ είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

 

Την Τετάρτη (02/06) μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν, μάλιστα, παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Πηγή: aftodioikisi.gr