Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Ποιες περιοχές άλλαξαν επίπεδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα είπε από σήμερα το πρωί η περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ανέβηκε στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ανέβηκαν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης).

Αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων (επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης) καθώς οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των επιπέδων 2 και 3.

Επίσης η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται για τις ακόλουθες περιοχές:

  •  Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), (πορτοκαλί) περνούν στο επίπεδο 2, (κίτρινο).
  • Η περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής -παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής- με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 (πορτοκαλί) στο επίπεδο 2 (κίτρινο). Δεν ισχύει για την Σαλαμίνα, παραμένει στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), γιατί σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς στον Πειραιά.
  • Στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) από το επίπεδο 2 που βρίσκονταν ( Επιτήρησης), στο πράσινο από το κίτρινο, κατεβαίνουν και περνούν οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.
  • Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 που βρίσκονταν, δηλαδή γίνονται πράσινες από πορτοκαλί, οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Με βάση τα καινούργια δεδομένα ο χάρτης διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26

33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25

14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23

2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε από την επόμενη Τετάρτη το επίπεδο συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιωτικά συμπλέγματα, θα λαμβάνονται πλέον σε επίπεδο νησιού και όχι περιφερειακής ενότητας.