«Ώρα Μηδέν»: Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει ο πόλεμος στην Λιβύη – Η Αίγυπτος επεμβαίνει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας που έκαναν από κοινού Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ, από την Άγκυρα και το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης, φαίνεται πως ήταν καταλυτικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ φατάχ αλ- Σίσι έδωσε πλέον τελεσίγραφο 48 ωρών στο GNA (κατ’ουσία στην Άγκυρα), για αποδοχή εκεχειρίας με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ, κάτι που μοιάζει αδύνατο μέχρι στιγμής λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που θα χάσει η Τουρκία στη Λιβύη.

Αν όμως η εκεχειρία δε γίνει αποδεκτή, περνάμε σε ένα γενικευμένο πόλεμο με πολλά συμφέροντα να συγκρούονται μιας και οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου και οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχουν αναπτυχθεί στα δυτικά αεροδρόμια της Αιγύπτου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον LNA στη μάχη κατά της Τρίπολης και της Άγκυρας.

Η Αίγυπτος, άρα, κινείται ενεργά πλέον για να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση ειδικά μετά την κατάληψη της Σύρτης, η οποία έχει φέρει τις τουρκικές και τις φιλότουρκες δυνάμεις στις πύλες της Βεγγάζης, το τελευταίο προπύργιο πριν τα αιγυπτιακά σύνορα.

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, που έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στα σύνορα με την Λιβύη.

 

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, αιγυπτιακά άρματα μάχης M1A1 μεταφέρονται σε πλατφόρμες προς την κατεύθυνση της Λιβύης ή και βρίσκονται ήδη εντός της ανατολικής Λιβύης.