1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες, ενώ στο Φεστιβάλ θα μετάσχουν πολλές ομάδες κουκλοθέατρου και κουκλοπαίκτες. Επίσης, θα οργανωθεί έκθεση θεατρικής κούκλας, με όλα τα είδη που διαθέτει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του, σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, είναι το ακόλουθο:
Α. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την ομάδα «Πράσσειν Άλογα» της Εμμανουέλας Καποκάκη, με τίτλο «Γοργόνα γοργονίτσα», στις 10.00 το πρωί (δωρεάν παράσταση για τα σχολεία) και 5.30 το απόγευμα για το κοινό
Β. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την ομάδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙ, με τίτλο «Ο Γαϊγλάρος», στις 7.30 το απόγευμα.
Οι απογευματινές παραστάσεις είναι για το κοινό και έχουν είσοδο 3 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες.
Γ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με δωρεάν συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά 6-12 χρόνων, από το μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου , με τίτλο «Παρα-μυθο-νομίες» (τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας για τις αιτήσεις συμμετοχής).
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, Δημοσθένους 2 και το Εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2.
Πληροφορίες: 27210 21653, 6977 437279.
Επιπλέον, παρουσιάζεται από σήμερα και η έκθεση θεατρικής κούκλας στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.