112: Εκκενώνονται τα χωριά Λάρδος και Πυλώνας στη Ρόδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Η  Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 ζήτησε την υποχρεωτική εκκένωση των χωριών Λάρδος και Πυλώνας στη Ρόδο πριν από λίγα λεπτά. Η πυρκαγιά στη Ρόδο παραμένει ανεξέλεγκτη στην περιοχή των Λαέρμων, καθώς καινούργιες αναζωπυρώσεις «ξεπετάνε» συνεχώς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν, 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν, 2 Ε/Π και και 3 Α/Φ. Ενισχύσεις καταφθάνουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη και βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι η φωτιά στην Ρόδο παραμένει ένα μέτωπο πολύ δύσκολο.  Αυτή την ώρα, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής (21/07) στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του χωριού Λάερμα για να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν προς τον Αρχάγγελο.

Επίσης, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι απομακρύνθηκαν 300 άτομα που κατοικούν εκεί, ωστόσο η φωτιά δεν εισχώρησε στο χωριό. Από εχθές στην μάχη μπήκαν και τα εναέρια μέσα για τον περιορισμό της φωτιάς. Τέλος για τον περιορισμό της φωτιάς συμμετείχαν, μηχανήματα έργου, υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.