14ο Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για δέκατη τέταρτη χρονιά ξεκινάει και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς, που συνδιοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια
Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά από 8 Ιουλίου 2019 έως 2 Αυγούστου 2019.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος 38 Ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών. Στα Διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων και μαθήματα της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού στην αγγλική. Οι Διδάσκοντες είναι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο Πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το Πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα: «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας».