15ο τακτικό συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας – Πρόεδρος ανέλαβε ο Δήμαρχος Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, το 15ο Τακτικό Συνέδριο και η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, στο Costa Navarino.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε οικονομικός απολογισμός για τα πεπραγμένα 2021-2023 και τροποποίηση του Καταστατικού.

Εκ του Καταστατικού, τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ex officio ο κύριος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας. Τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio ο κύριος Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Για τις θέσεις των ΗΠΑ Καναδά εκλέχτηκε ο κ. Μαύρος Νικόλαος και ο κ. Σπυρόπουλος Ευάγγελος. Για την Αυστραλία ο κ. Σωτηρόπουλος Παρασκευάς και η κ. Τσαρίδη Τζούλη, για την Ευρώπη η κ. Γιαννίτση Θεοδώρα και για την Ελλάδα ο κ. Μπαζίγος Παναγιώτης, η κ. Μπούνα Έφη, ο κ. Λούτος Παναγιώτης και ο κ. Μαρκόπουλος Φώτιος. Η κ. Πηνελόπη Λαμπούση, η κ. Λιακάκη Μαρία, ο κ. Σάμιτας Παναγιώτης, ο κ. Λεμπέσης Βασίλειος και η κ. Παπανδρέου Έλενα έγιναν Αναπληρωματικά μέλη στο Δ.Σ. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή Εκλέχτηκαν, ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο κ. Μαχαίρας Παναγιώτης και ο κ. Πολίτης Γεώργιος.

Στο συνέδριο, επίσης, παρευρέθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: “Το Μεγάλο Εθνικό Κεφάλαιο της Ομογένειας”.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, στο γραφείο Δημάρχου Καλαμάτας, συνεδρίασε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο με τη νέα του σύνθεση προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα το Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Ακολούθως ο κ. Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παράγει η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ενώνοντας τους απανταχού της Γης Μεσσήνιους, διατηρώντας αλλά και ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την Πατρίδα.