Καλαμάτα: Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε Μεσσηνίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση ‘ΦΑΡΙΣ’ του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνουν το Θερινό Σχολείο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΤΠΕ) 2017 με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).
Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 9 ως τις 16 Ιουλίου 2017 με θέματα:

«Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS), Εκπαιδευτική Ρομποτική και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για Κινητές Συσκευές»

Στόχος του θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ (Summer Academy 2017) είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων και η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Σχολείων & Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και η περαιτέρω βελτίωση των μαθησιακών πρακτικών μέσα από την ορθή χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Βασικοί εισηγητές/ομιλητές θα είναι οι εξής:

Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία
Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας
Δρ. Σπάλα Γεωργία, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας – Λακωνίας
Οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Μεσσηνίας: Λιανού Ελένη, Παπαθωμόπουλος Νικόλαος, Τσώνης Γρηγόρης
Τα οφέλη διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη Μεσσηνία θα είναι πολλαπλά (οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά) ενώ η επιτυχία του πρόκειται να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς Θερινών Σχολείων που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον στην περιοχή μας.
Σε αυτό συνάδουν τόσο η συμμετοχή Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία και Λετονία αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό Σχολείο για τις ΤΠΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).
To θερινό σχολείο θα διεξαχθεί 10-15/7/2017 στο εργαστήριο Πληροφορικής του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας 9.00-14.00 και 16/7/2017 στο Δημοτικό Στούπας. Η έναρξη των εργασιών του θα γίνει στις 9/7 και ώρα 18.30
Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://summeracademy.sch.gr/en/program.htm