Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου  συμμετέχει στις Πανελλαδικές δράσεις και κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι  Σύλλογοι και τα Σωματεία , και συγκεκριμένα:

Στάση Εργασίας  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 ( από τις 11:00π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ) με κατά Νομό κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνει  ενημέρωση των πολιτών  ,  συλλογή υπογραφών υπέρ της θεσμοθέτησης του «Βοήθεια στο Σπίτι»  και  της επίλυσης του εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων

24ωρη Πανελλαδική Απεργία  την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018,  με συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 10.00 π.μ στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος , στο Υπουργείο Εσωτερικών ) 

Το ΄΄Βοήθεια στο  Σπίτι΄΄ και οι Εργαζόμενοι: 

 • Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα.
 • ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες.
 • ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ την ποιότητα ζωής και ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.
 • ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και  ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης , στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.
 • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας.
 • Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αποτελούν ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με πολύτιμη τεχνογνωσία και πολύχρονη πείρα , παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας.
 • Οι ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες των ευπαθών ομάδων.
 • ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο και να κάνουν ΘΕΣΜΟ μια τόσο σημαντική υπηρεσία και να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ το υπάρχον προσωπικό.
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της αδιαφορίας και της προχειρότητας εκ μέρους της πολιτείας είναι το Βοήθεια στο Σπίτι να παραπαίει από παράταση σε παράταση, με συνέπεια  την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ και  ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η λειτουργία του με σοβαρές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και πεπαλαιωμένα  αυτοκίνητα που τα καταστούν επικίνδυνα.
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η πολύμηνη ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  αποδοχών – δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται απλήρωτοι, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ωφελουμένων.

ΩΣ  ΕΔΩ !!!!  ΔΕ  ΠΑΕΙ  ΑΛΛΟΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

 1. Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».
 1. Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας
 1. Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων  που μας οφείλονται  καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση
 1. Αναγνώριση και καταβολή του  ανθυγιεινού  επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.                                                              
 1. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και  που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του ΄΄Βοήθεια Στο Σπίτι΄΄΄.             
 1. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.