24.000 τόνοι ελαιολάδου στην Τριφυλία- Ρεκόρ πρωτιάς στα σχέδια βελτίωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε ως τον Ιανουάριο τόσο η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ του ελαιοκάρπου με καλές αποδόσεις, όσο και το θέμα των σχεδίων βελτίωσης για την περιοχή της Τριφυλίας.

Μάλιστα τα μηνύματα είναι τόσο ενθαρρυντικά καθώς η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου έχουν συγκομιστεί περίπου 22.500 τόνοι ελαιολάδου φτάνοντας στους 24.000 τόνους ελαιολάδου αρχές Ιανουαρίου ενώ η ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ θα εκτυλίσσεται καθ΄όλη τη διάρκεια του μηνός που διανύουμε. Λεπτομέρειες έδωσε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος για την περιοχή μας.

ΠΡΩΤΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Το πιο ενθαρρυντικό σημείο αποτελούν τα σχέδια βελτίωσης για την περιοχή της Τριφυλίας καθώς οι συνολικές πληρωμές όλων των σχεδίων που εγκρίθηκαν δηλαδή σε σύνολο 100 τοις 100 ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια €. Μάλιστα προωθήθηκαν προς έγκριση και φαίνεται να υλοποιούνται νέα ακόμα σχέδια βελτίωσης γύρω στα 20 για τα οποία η δημόσια δαπάνη φτάνει το ενάμιση εκατομμύριο €.

Με βάση αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι το 90 τοις 100 της συνολικής απορρόφησης κονδυλίων στην Πελοπόννησο για τα σχέδια βελτίωσης λαμβάνει η ΤΡΙΦΥΛΙΑ κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεδομένων για την ευρύτερη περιοχή μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ