Την λύπη του εξέφρασε ο Β. Τζαμουράνης για το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας συρρικνώνεται σε προσωπικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης μαζί με στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος”, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους 6 δημοτικούς υπαλλήλους που δυστυχώς απολύθηκαν, σε εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης.

Κατά τη συνάντηση μαζί τους, ο Β. Τζαμουράνης αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να απολύονται οι 6 από τους συνολικά 17 προσληφθέντες μέσω του προγράμματος STAGE υπαλλήλους, όταν οι υπόλοιποι 11 έχουν μονιμοποιηθεί με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ως λύση που θα πρέπει να εξεταστεί, για την επάνοδο των 6 απολυθέντων στην δουλειά τους, στον Δήμο Καλαμάτας, ο Β. Τζαμουράνης πρότεινε να συμπεριληφθούν οι εν λόγω υπάλληλοι στο αίτημα που έχει απευθύνει ο δήμος προς το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του τετραετούς του σχεδιασμού, αναφορικά με τις ανάγκες του σε προσωπικό.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας ολοένα συρρικνώνεται σε προσωπικό, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παράλληλα αδυναμίας προσλήψεων νέων υπαλλήλων, εξ αιτίας της σχετικής πρόβλεψης του μνημονίου.

Στη συνέχεια, ο Β. Τζαμουράνης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μεσσηνίας, στη διάρκεια της οποίας συζήτησε με τους τ. συναδέλφους του θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν, α) η ανάγκη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών με ορθολογική κατανομή του προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, β) η ψηφιοποίηση του δήμου, καθώς και γ) η εφαρμογή της κινητικότητας για την ενίσχυση του προσωπικού.

Αύριο Τετάρτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τζαμουράνης θα επισκεφθεί στις 3 το μεσημέρι το Πανεπισήμιο Πελοποννήσου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα συναντηθεί με κατοίκους των Ακοβίτικων στην καφετέρια Βρέττη, στη Νέα Είσοδο.