3ο Αντιπλημμυρικό Έργο στην Καλαμάτα από Παναγίτσα έως Νέδοντα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σε σημερινή συνέντευξη τύπου ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε και δεσμεύτηκε πίστωση ποσού 2.000.000 ευρώ + Φ.Π.Α. για την κατασκευή και του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης».
Σε χρονικό διάστημα 11 μηνών -συνέχισε ο Δήμαρχος- από τις μεγάλες πλημμύρες της 7η Σεπτεμβρίου 2016 έχουν ενταχθεί τρία αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ.
Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο από Θουρία έως Νοσοκομείο έχει υλοποιηθεί κατά 30%, το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο από Νοσοκομείο έως Ασπρόχωμα βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση και το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο (Παναγίτσα-Νέδοντα) θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Με την ολοκλήρωση των τριών αντιπλημμυρικών έργων θα θωρακιστεί η πόλη και η περιοχή ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντιπλημμυρική μελέτη από βόρεια της Καλαμάτας μέχρι Πήδημα για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής (η μελέτη συντάσσεται από το ΜΟΡΕΑ με εντολή του Υπουργού Υποδομών).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. αυτών των τριών σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας.

Επιπλέον η ένταξη και η χρηματοδότηση των τριών σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων αποδεικνύουν-μεταξύ άλλων-και την μελετητική ωριμότητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο.