3ος Διεθνής Αγώνας Χοροαθλητισμού στην Καλαμάτα στις 13-14 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πάνω από 1.500 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες της διοργάνωσης από 11 χώρες, θα πραγματοποιηθεί το 3rd Kalamata Dance Cup – με πολλαπλές παραστάσεις χορού το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου «Τέντα», με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ. Παράλληλα με το Φεστιβάλ θα εκτυλίσσονται σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το 3rd Kalamata Dance Cup τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με τη διοργάνωση να ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων «Dance Challenge» σε συνεργασία με την PolisArt Κοιν.Σ.Επ.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η διοργάνωση ενός Φεστιβάλ αναμφισβήτητα ενισχύει την εξωστρέφεια και προσθέτει στην τοπική οικονομία, καθώς το προσεχές τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου αναμένονται στην Καλαμάτα εκατοντάδες επισκέπτες. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη διοργάνωση και στους συμμετέχοντες και «καλή διαμονή» στη φιλόξενη -όλο το χρόνο- Καλαμάτα.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Α’ Αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι το Επιμελητήριο πάντα στηρίζει δράσεις που ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές φέτος συμμετέχουν 98 καλλιτεχνικοί χορευτικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις 1.000 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 200 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 40 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς κριτές, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η τελετή έναρξης Gala είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Νομεβρίου και ώρα 19:00 στην «Τέντα», ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 16:30, στον ίδιο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες, για το πρόγραμμα, τα σεμινάρια και γενικότερα το 3rd Kalamata Dance Cup στην ιστοσελίδα www.kalamatadancecup.com