3.800.000 ευρώ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πάνω από 3.800.000 ευρώ θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εδρεύουν στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Νίκα, άμεσα αναμένεται να υπογραφεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόσκληση για το πρόγραμμα του ΕΣΑΠ που αφορά την ενίσχυση μικρομεσαίεων επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που λειτουργούν εντός σχεδίου σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επισήμανε ότι γίνεται λόγος για κονδύλιο ύψους 3.800.000 ευρώ, το οποίο όμως -μέσω υπερδέσμευσης- μπορεί να φθάσει και τα 7.500.000 ευρώ και το οποίο απευθύνεται στις πιο πάνω κατηγορίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στις Δημοτικές Κοινότητες Αργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης.

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 100.000 μέχρι 600.000 ευρώ και αφορά το 50% της επένδυσης. Εφόσον αυτή ενταχθεί, η επιχείρηση μπορεί να λάβει το υπόλοιπο 50% με χαμηλότοκο δάνειο.

Οι εντάξιμες πράξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό και καινοτομία.