35 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα! Στους πέντε οι νεκροί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λίγο μετά το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ήρθε και η καθιερωμένη ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 11 οι διασωληνωμένοι από τους 70 που νοσηλεύονται. Για ποιους ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα ο Χαρδαλιάς.

Στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, 17.03.2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ξανά στον ελληνικό λαό, για την δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα με τον φονικό κορονοϊό.

Περίπου μία ώρα μετά, έγινε και η ενημέρωση για την εικόνα με τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λοιπόν, 35 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και στο σύνολο είναι πια 387.

Ακόμη τόνισε πως 60 είναι τα “ορφανά” κρούσματα, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέσεις με τους πρώτους ασθενείς, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Τσιόδρας: “Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν είναι τα 68 έτη. Όλοι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν άνδρες”

“Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωθέντων συμπολιτών μας είναι τα 69 έτη και δυστυχώς σήμερα είχαμε κι έναν συμπολίτη μας που κατέληξε, όπως και οι προηγούμενοι τέσσερις που έχουν καταλήξει, είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Τέλος, ενημέρωσε πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ να σημειωθεί πως σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα είναι πια -κρατηθείτε- πάνω από 190.000 και οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 7.500.

Δείτε την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη, 18.03.2020, στις 06:00 το πρωί “δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες”, τόνισε.

Πηγή