Εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας της «Υπαπαντής»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, χάριτι Θεού ξεκίνησαν και εφέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας της «Υπαπαντής». Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου τ.ε. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,  και η Ιερά Παράκλησις της Υπεραγίας Θεοτόκου και εν συνεχεία η καθιερωμένη μεταφορά από το μόνιμο θρόνο της και η ενθρόνιση σε αυτόν της Λιτανεύσεως,  της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της καλουμένης «Υπαπαντής».

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, κατά την οποίαν ετέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του ευσεβούς νέου Αθανασίου Κυριάκου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το εσπέρας της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου και την κυριώνυμον ημέρα της εορτής της Υπαπαντής 2ας Φεβρουαρίου, με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου.

εκ της Ι.Μ.