Oι Γοργόνες & Μαγκες στο 158ο Καρναβαλι Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτό δεν είναι καρναβάλι, είναι κατάντια ενός καρναβαλιού με ρίζες στους αιώνες αγαπητοί Νησιώτες συμπατριώτες. Και απορώ πως δεχόσαστε άνθρωποι που προσπαθείτε να “κρατήσετε” την παράδοση, να συνυπάρχετε με την ευτέλεια στο όνομα της “προσέλκυσης” επισκεπτών. Για καρναβάλι ή για μπανιστήρι με… δημοτική άδεια (και περισσή χαρά κατά πως φαίνεται); Αυτό είναι το “νέο” που επαγγέλονται οι άρχοντες;

[Από τις πληροφορίες του internet: “Αδιαμφισβήτητα είναι το πιο Hot όνομα στη νυχτερινή ζωή. Από τις πιο δυναμικές χορεύτριες με το πιο σφριγηλό σώμα και το πιο καλογυμνασμένο κορμί. Ο λόγος για την Αναστασία Γιουσέφ με τα φλογοβόλα οπίσθια της”]

Συμφωνώντας με το παραπάνω κείμενο από την σελίδα του Ηλίας Μπιτσάνης θα αναφερθούμε και για το 158ο Καρναβαλι Μεσσήνης που έγινε χθές στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Η Αναστασια Γιουσεφ μαζι με το μαγκα – παρουσιαστη του 158ου Καρναβαλιου της Μεσσηνης

Ένα καρναβάλι φτωχό σε παράδοση, μια παράδοση που είχε σήμα κατατεθέν του μέχρι σήμερα… και που σήμερα προσπαθεί να αντιγράψει κάτι από άλλα καρναβάλια αντί να παραμείνει μοναδικό όπως υπήρξε 157 χρόνια.

Ένα ακόμα γεγονός που σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους στο καρναβάλι ήταν  ο λόγος του βασιλιά Καρνάβαλου. Ένας λόγος που περιμένουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να ακούσουν, και φέτος δεν υπήρξε καμία αναφορά στα τοπικά γεγονότα.

Το ερώτημα είναι έγινε λογοκρισία;

Τελειώνοντας να επισημάνουμε πως παρουσιαστής του καρναβαλιού ήταν ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, δημοσιογράφος από την Τρίπολη.

Ακολουθούν βίντεο από παλιότερα καρναβάλια στη Μεσσήνη καθώς και περσινός λόγος του βασιλιά Καρβάναλου: