«ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ» την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παράλληλα με τη παράσταση «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα των εφήβων  για τις αρχές Ιουλίου και  την «ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ» που άρχισε να παρουσιάζεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από αυτό το μήνα, ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για τους φίλους της κωμωδίας.

Μετά από πρόταση του Φιλιατρινού Συγγραφέα-Δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου αποφασίσαμε να ζωντανέψουμε το θεατρικό του έργο «ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ»,  μια παρέα ενήλικες φίλοι και μέλη του συλλόγου, να του δώσουμε ζωή στο θεατρικό σανίδι και να περάσουμε όμορφα και χαρούμενα σατιρίζοντας εικόνες και ανθρώπινες καταστάσεις της Μεσσηνιακής επαρχίας. Οι ώρες που περάσαμε παρέα με το κείμενο, μας έφεραν στο προσκήνιο μνήμες από το παρελθόν και χαρακτηριστικά πρόσωπα της επαρχίας που μας βοήθησαν να κεντήσουμε το χαρακτήρα κάθε ρόλου. Ερασιτέχνες όλοι, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε προς τα έξω, την εσωτερική χαρά που νοιώσαμε, ενσαρκώνοντας πρόσωπα γραφικά και αστεία, μέσα από ένα κείμενο γεμάτο γέλιο και αυτοσαρκασμό.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών, (χήρες όλες)  διαφορετικών  ηλικιών σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, που συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.

Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν, το άγχος της περασμένης ηλικίας τους και το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο.

Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας.

Τι ρόλο θα παίξει άραγε στη ζωή τους;  … 

Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά:  Φανή Αλεξανδρίδη, Τέτα Βασιλάκη, Γιώτα ΒασιλειάδηΑντρέας Βρυώνης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και Λέττα Πετρουλάκη.

Τη μουσική επιμέλεια έκανε η Τέτα Βασιλάκη και στη σκηνοθεσία έπαιξαν  ρόλο οι προτάσεις όλης της ομάδας. Ευχαριστούμε για τη σημαντική  βοήθεια της ηθοποιού Σταυρούλας Μπαρδουνιώτη και τις χρήσιμες συμβουλές της Κατερίνας Πετρουλάκη και του Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, οδός Υπαπαντής.

                                  Το   Δ. Σ.