Ανησυχία στην ορεινή Τριφυλία για τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανησυχία τους εκφράζουν άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων σε περιοχές της ορεινής Τριφυλίας από τα…αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων στα χωριά, διαπιστώνοντας ότι η μικροεγκληματικότητα έχει πλέον εκλάβει διαστάσεις στην ύπαιθρο.

Καθημερινό θέμα συζήτησης αποτελούν οι κλοπές στην περιοχή της Αυλώνας καθώς το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στην είσοδο του χωριού, ενώ την περασμένη Παρασκευή συνέβη άλλη μια διάρρηξη σπιτιού στην ίδια γειτονιά του χωριού.

Αρκετοί ορεινοί κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που οδηγεί σε αγανάκτηση, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αυλώνας επιβεβαίωσε σε πρόσφατη δήλωσή του ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δικαιώματα, εκτός από υποχρεώσεις.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ..

Νέο κρούσμα κλοπών είχαμε παράλληλα στην περιοχή του Καλονερού σε οικία όπου απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες κοντά στο κέντρο του χωριού, οι οποίοι δεν ήταν δυστυχώς η πρώτη φορά που έπεσαν θύμα κλοπής και ήταν ευτύχημα ότι έλειπαν από την κατοικία τους.

Κλοπή σημειώθηκε επίσης σε εξοχική κατοικία στις Βρύσες Τριφυλίας, με τους δράστες να αφαιρούν τιμαλφή μεγάλης αξίας. Ο Πρόεδρος του διαμερίσματος εξέφρασε την αγωνία του καθώς όπως είπε στο τοπικό kyparissianews.com οι κάτοικοι περιμένουν έξαρση των φαινομένων και για τον λόγο αυτό ενισχύουν την θωράκιση της οικίας τους απέναντι στους δράστες σε πόρτες και παράθυρα.

Μάλιστα αναγνώστης της στήλης έλεγε ότι “στα χωριά την νύχτα δεν κυκλοφορεί ούτε κουνούπι και μόνος χώρος σύναξης είναι το τοπικό καφενείο” που το χειμώνα κλείνουν νωρίς..

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ