Επισημάνσεις Ανδρινόπουλου για το Γαργαλιάνοι-Βάλτα και το αλιευτικό του Μαράθου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το θέμα των υποκλοπών στην Μεσσηνία, το ζήτημα που προέκυψε με το αλιευτικό καταφύγιο, τα οδικά έργα στην Βάλτα, μαζί με μείζονα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας όπως οι διακοπές υδροδότησης αποτέλεσαν σημεία τριβής στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.
Την διεκδίκηση χωρίς εκπτώσεις για το έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, αναλύοντας την διαδρομή του έργου που αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ χωρίς αιτία, καθώς ολοκληρώθηκαν απαλλοτριώσεις με επικυρωμένες τις μελέτες, στοιχίζοντας 200.000 ευρώ μόνο για την προετοιμασία του.
Πρόσθεσε ότι “με τα κονδύλια που θα δοθούν στο Δήμο λιγότερο από 300.000 ευρώ θα γίνει μόνο συντήρηση του δρόμου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται νέο έργο”. Τόνισε ότι η προσπάθεια όλων συγκλίνει μόνο στην υλοποίηση του έργου πέρα από την επιφανειακή συντήρηση του οδικού άξονα.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου ο κ. Ανδρινόπουλος υποστήριξε ότι “τελικά φάνηκε με τις παλινωδίες ότι ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος ήξερε τι ήθελε, παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. Τριφυλίας πήρε απόφαση με δικαιολογία το κατεπείγοντος του έργου, ενώ η β’ φάση υποβολής πρόσκλησης λήγει τέλος του έτους και θα μπορούσε επομένως να υποβληθεί αυτόνομο το έργο από τις αρμόδιες αρχές”.
Κοινή εκτίμηση ήταν πάντως ότι ακόμα κι αν το έργο υποβληθεί πλήρως δεν σημαίνει ότι θα περιληφθεί σε χρηματοδότηση στο τέλος, εφόσον αξιολογηθεί.
Ζήτησε επίσης αν χρειαστεί να αξιολογηθεί εκ νέου η προγραμματική σύμβαση.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κατσίβελας σε τοποθέτησή του για το έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα ξεκαθάρισε ότι παραμένει προτεραιότητα διεκδίκησης από το Δήμο όπως και για το αλιευτικό καταφύγιο ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες που ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ