Τιμήθηκε με επισημότητα η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου και Μαύρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τιμήθηκε με επισημότητα στην Σπηλιά Κυπαρισσίας η μνήμη του πολιούχου του χωριού Αγίου Τιμοθέου και Μαύρας καθώς την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών στον πανηγυρίζοντα ναό.

Ανήμερα στους δρόμους του κοινοτικού διαμερίσματος έγινε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας παρουσία των πιστών με την συμμετοχή επισκεπτών. Τις εκδηλώσεις την παραμονή παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, ενώ ανήμερα παρακολούθησαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί.

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά, στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Από την παραμονή είχαν μεταφερθεί εκεί οι ιερές εικόνες από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη. Ανήμερα της μεγάλης εορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτανεία συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, των σχολείων της πόλης, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και η πομπή κατέληξε σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη.

ΒΓΗΚΕ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Μάλιστα μετά τις εκδηλώσεις που συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζ. Κανελλόπουλο, επισκέφθηκαν το λιμάνι Κυπαρισσίας παρουσία εκπροσώπου της εργολήπτριας εταιρίας και την παρουσία του Λιμενικού σταθμού της πόλης καθώς εκτιμάται ότι εντός του μηνός θα γίνει η εγκατάσταση του εργοταξίου.

 

Γ.ΜΠ.