O Μητροπολίτης Μάνης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο μετέβη σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και αφού κατέθεσε στέφανον εκ δάφνης στο Ηρώον της Υπηρεσίας, όπου βρίσκεται η προτομή του πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του. Ακολούθησε στον αύλιο χώρο της Υπηρεσίας αγιασμός για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου αντιπύραρχος κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ στην προσφώνησή του εξέφρασε την χαρά όλης της Υπηρεσίας για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου και αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελείτε και ζήτησε την ευλογία και την ηθική συμπαράσταση της Εκκλησίας ενόψει μάλιστα του θέρους.

Ο Σεβ. ερμηνεύοντας το ψαλμικόν »ως ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» αναφέρθηκε στην ομιλία του για το μεγάλο δώρο του Θεού που είναι η άλογη κτίση, για την αξία της πανίδας και της χλωρίδας και ιδιαίτερα των δασών και με το λόγο του ενίσχυσε πνευματικά το Σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος ο Σεβ. προσέφερε σε όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας, ενώ ο Διοικητής της Π.Υ. ένα αναμνηστικό δώρο.