Εκδήλωση για τα 130 χρόνια του Μεσσηνιακού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το Σάββατο 16 Ιουνίου ο Μεσσηνιακός γιορτάζει τα 130 χρόνια από την ίδρυση του, με επίσημο προσκεκλημένο τον σπουδαίο Πολωνό προπονητή Γέρζι Βέλτζ.
Ο Βέλτζ ήρθε στη χώρα μας το 1977 για λογαριασμό της Εθνική Ανδρών μετά από προσωπικές ενέργειες του Μιχάλη Μαστρανδρέα και του Θανάση Μπελιγράτη. Υπήρξε και προπονητής του Μεσσηνιακού τη σεζόν 1986-87 όπου η ομάδα της Καλαμάτας με προπονητή τον Βελτζ πήρε την 5η θέση στην Α΄Εθνική. Οι καλαματιάνοι ανέκαθεν είχαν παράδοση στον αθλητισμό και ειδικά στο βόλεϊ και εκείνη η ομάδα ήταν η κορυφαία που είχαν δημιουργήσει.

Να σημειωθεί πως ο Βελτζ είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από μία δεκαετία πάλι καλεσμένος του Μεσσηνιακού.

O Γέρζι Βέλτζ έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο volleyleague.gr. Αναλυτικά:

Ο θρύλος του παγκοσμίου βόλεϊ, χρυσός Ολυμπιονίκης με την Πολωνία (ως β΄προπονητής το 1976 στο Μόντρεαλ) και αναμορφωτής του ελληνικού βόλεϊ Γιέρζι Βελτζ βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Μεσσηνιακού.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου θα τιμηθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην εκδήλωση των 130 χρόνων από την ίδρυση του Μεσσηνιακού που θα γίνει στην Καλαμάτα και θα βραβευτούν μεγάλες προσωπικότητες του συλλόγου.