Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από εστιατόριο στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όταν άγνωστος για αδιευκρίνιστο λόγο άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 13 τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, από την επίθεση αγνώστου στο Τορόντο το βράδυ της Κυριακής. Ο δράστης, σύμφωνα με τοπικά μέσα Ενημέρωσης είναι νεκρός.

Υπήρξαν αναφορές για πυρά στην ελληνική συνοικία Γκρίκταουν, περί τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο CityNews.com.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης. Τραυματιοφορείς είχαν εκφράσει νωρίτερα φόβους πως ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί.

Οκτώ από τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης, ενώ η ανήλικη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων και η κατάσταση της υγείας της παραμένει άγνωστη.

Στην ελληνική συνοικία έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, που διερευνούν την επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.