3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου& Ελιάς Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 3° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός του ελαιοκομικού τομέα της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Elite” (Καλαμάτα) από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Απριλίου.

Την προσπάθεια στηρίζουν ως συνδιοργανωτές ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) “Δήμητρα”.

Το φεστιβάλ έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί:

√ να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς

√ να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών

√ να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης

Το 3° Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα ασχοληθεί με σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας, με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες.


ΕΚΘΕΣΗ ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ στον Μεσσηνιακό Ελαιώνα, σε ελαιοπερίβολα, ελαιοτριβεία και μονάδες αγροτουρισμού.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κλπ.