Πυρ και μανία ο Αμβρόσιος – Εξαιρείται από Συνέδριο της Εκκλησίας η Ορκωμοσία της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H εξαίρεση της ορκωμοσίας της 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στη Μονή της Αγίας Λαύρας από Συνέδριο για τα 200 χρόνια από το 1821, προκαλεί αναταράξεις στην εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλλει ότι αγνοήθηκε, όπως επίσης ότι αγνοήθηκε και η διάσκεψη της Βοστίτσας.

Ο κ. Αμβρόσιος φαίρεται να άστραψε και βρόντηξε, όταν διαπίστωσε ότι η ορκωμοσία της Αγίας Λαύρας εξαιρέθηκε από τα γεγονότα που αποτελούν σώμα του συνεδρίου που διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Στην επετειακή αυτή εκδήλωση έχουν κληθεί και οι Σεβ. Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας, μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Πλην  όμως ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, επειδή η Ιερά Σύνοδος στο καταρτισθέν εορταστικό Πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ούτε τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ούτε την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, ούτε τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, δηλ. του Αιγίου, ούτε και  τη μεγάλη Μάχη του Μεγ. Σπηλαίου, στην οποία κατατροπώθηκε ο Ιμπραήμ Πασάς.

Υπενθυμίζεται πως η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει Επιστημονικά Συνέδρια.

Στα πλαίσια αυτά από 18 έως 20  Οκτωβρίου έχουν προγραμματισθεί οι εργασίες του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 18η Οκτωβρίου, λοιπόν, θα λάβει χώρα η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως». Την ομιλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Εξοχώτατος κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

πηγή