Παν. Νίκας: Στη διαδρομή Κορωνη – Καλαμάτα υπαρχουν πάρα πολλά κτήρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με δήλωσή του, σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη φιλοξενία μεταναστών, που μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα από την Κορώνη. Η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Χθες βράδυ αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε ο Δήμος Καλαμάτας να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 41 μετανάστες. Ό,τι συμβαίνει στη νότια Πελοπόννησο, κατά ένα περίεργο τρόπο – αναφέρομαι στο θέμα των μεταναστών – φτάνει στην Καλαμάτα. Το αντιμετωπίσαμε όπως μπορούσαμε, σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Οι 41 μετανάστες βρίσκονται εδώ δίπλα μας, σε έναν αξιοπρεπή χώρο, στην πρώην Σχολή Νοσοκόμων, που έχει παραχωρηθεί από το Κράτος στο Δήμο Καλαμάτας για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ.
Φυσικά, η κατασκήνωση δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, διότι έχει γίνει απολύμανση – είναι κλειστοί οι χώροι – και οι κουβέρτες που είχαν χρησιμοποιηθεί, δωρήθηκαν στην Αστυνομία. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για την υποδοχή των κατασκηνωτών.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία και τον κ. Πούπουζα, το Διευθυντή της, για τις μεγάλες προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν και σε αυτόν τον τομέα, με την ελλιπή συμπαράσταση του Κράτους.
Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ποτέ δε θα εκμεταλλευτούμε ως Δήμος τον ανθρώπινο πόνο, τη δυστυχία των μεταναστών, για να προβληθούμε. Είναι κάτι που είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε ηθική.
Ο Δήμος Καλαμάτας, δηλαδή οι δημότες της Καλαμάτας, θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, από το Δημοτικό Προϋπολογισμό, ώστε αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι να αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουμε με την αξιοπρέπεια που τους ταιριάζει. Θα διατεθούν από το Δημοτικό Προϋπολογισμό τα χρήματα, τα οποία απαιτούνται (αν απαιτούνται) για τη φιλοξενία τους.
Το να έρχονται, όμως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Καλαμάτα, λες και δεν υπάρχει πουθενά αλλού τόπος, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το «σηκώσει» προοπτικά ο Δήμος, ιδιαίτερα αν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές. Υπάρχουν στη διαδρομή μέχρι την Καλαμάτα πάρα πολλά κτήρια αν δεν μπορούν να τα βρουν, να τα υποδείξουμε εμείς – ώστε να γίνει η φιλοξενία τους και να υπάρξει επιμερισμός των βαρών