Και δεύτερο Seatrac στην παραλία της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη 13η/2017 συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας, προϋπολογισμού 33.900 € με ΦΠΑ, δεύτερου Seatrac, δηλαδή διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών».
Το πρώτο Seatrac, που διευκόλυνε πολύ τους συναθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα, υπέστη ζημιές από τη φουσκοθαλασσιά την 7η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα που σημειώθηκε πλημμύρα στο Δήμο Καλαμάτας. Το μηχάνημα αυτό επισκευάσθηκε πλήρως και θα τοποθετηθεί, στα τέλη Μαΐου, στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Αναστάσεως. Για την αποκατάσταση του πρώτου Seatrac υπήρξαν χορηγίες από την ΚΕΔΕ και από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προμηθευτεί και δεύτερο τέτοιο μηχάνημα, που θα τοποθετηθεί στην περιοχή του Filoxenia, όπου θα διασφαλισθεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων των αναπήρων. Για την απόκτηση του δεύτερου Seatrac υπάρχουν χορηγίες από το ξενοδοχείο Filoxenia και την Εθνική Τράπεζα.