Το εξοχικό σπίτι των ονείρων πάνω σε ένα Μεσσηνιακό ελαιώνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πάνω από αυτό το ανάχωμα σε σχήμα  εξοχική κατοικία  από την αρχιτεκτονική στούντιο Lassa, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες του να ανέβει στην οροφή για να θαυμάσετε έναν ελαιώνα στη Μεσσηνία.

Villa Ypsilon από Lassa

Το 150 τετραγωνικών μέτρων βίλα Ypsilon σχεδιάστηκε από την εταιρεία Lassa, που διευθύνεται από τους αρχιτέκτονες  Theo Σαραντόγλου Lalis και Ντόρα Sweijd στο Λονδίνο και με έδρα τις Βρυξέλλες

Η θολωτή μορφή του σπιτιού το καλοκαίρι ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του πελάτη για ένα πλεονεκτικό σημείο από το οποίο να ερευνήσει τη γεωργική γη, καθώς και τα γύρω βουνά και την ακτογραμμή.

Villa Ypsilon από Lassa

«Ο άξονας στις στέγες είναι ειδικά ευθυγραμμισμένος με το νησί της Schitza προς το νότο και ένα βουκολικό χωριό στο βουνό προς τα ανατολικά,»  είπε ο αρχιτέκτονας Lalis στο Dezeen.

«Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσει μια διάταξη που ενεργοποιείται όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο με πανοραμική θέα στη θάλασσα.»

Villa Ypsilon από Lassa

Η τριπλή μορφή σκυροδέματος που αποτελεί την οροφή πλαισιώνει και τρεις αυλές στο επίπεδο του εδάφους, τα οποία έχουν τον ήλιο σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Οι προσόψεις προς τα μέσα είναι για να δώσουν στις βεράντες το ευεργέτημα της σκιάς που παρέχεται από ένα συγκεκριμένο χείλος που καθορίζει η στέγη. Η μια από αυτές έχει πισίνα σε σχήμα ματιού και χώρο ηλιοθεραπείας, η άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως gravelled αίθριο και η τρίτη βυθισμένη καθιστικό.

Villa Ypsilon από Lassa

«Ο σχεδιασμός του σκυροδέματος κελύφους και τον προσανατολισμό των αυλές είναι τέτοια ώστε να παράγει σκιές σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας», δήλωσε τους αρχιτέκτονες.

Εξήγησαν ότι η δυτική αυλή έχει σχεδιαστεί για μεταξύ πρωινό και το μεσημέρι, η ανατολή είναι καλύτερο να καθίσει στο μεσημέρι, και η νότια είναι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.

Villa Ypsilon από Lassa

«Μας ενδιαφέρει η ιδέα της ένταξης μορφή,» συνέχισαν. «Αυτό είναι, ότι η μορφή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των επικαλύψεων και ακριβείς αποφάσεις σχεδιασμού, σε αυτή την περίπτωση η επικάλυψη με θολωτή κατασκευή από σκυρόδεμα κέλυφος είναι δομική, είναι διχοτομεί άξονες πλαισιώνει συγκεκριμένες απόψεις, επικλινές [μορφή] του καθιστά περπατιέται και την έκταση της είναι αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής βελτιστοποίηση.”

Στο εσωτερικό, τα τρία υπνοδωμάτια και ένα ζευγάρι μπάνια που προς τα ανατολικά, ενώ ο χώρος διαβίωσης ανοικτού σχεδιασμού καταλαμβάνει το νότιο και έχει πρόσβαση σε όλες τις τρεις αυλές.

Villa Ypsilon από Lassa

Λόγω της απομακρυσμένης θέσης της περιοχής, οι αρχιτέκτονες που απαιτούνται για την προκατασκευή μεγάλο μέρος της offsite κατασκευής. Αυτό βοήθησε να κρατήσει τόσο το κόστος συναρμολόγησης προς τα κάτω και το χρόνο κατασκευής σε επτά μήνες.

Οι αρχιτέκτονες αγόρασαν μια μηχανή CNC για να μπορέσουν να δοκιμάσουν τα μη τυποποιημένα έντυπα που βρέθηκαν στο έργο.

Villa Ypsilon από Lassa

«Αυτή η προσέγγιση“hands-on”επιτρέπεται για μία ελάχιστη χρήση του εμπορικού“off-the-shelf”προϊόντα, ενώ αντίθετα ευνοεί τοπικά υλικά, όπως μπετόν, μωσαϊκό και μάρμαρο», εξήγησαν.

https://www.dezeen.com