Πολεοδομικό κενό στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει υποπέσει στην αντίληψη του Συλλόγου Μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών N. Μεσσηνίας περιπτώσεις πολιτών και μηχανικών για υποθέσεις που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Μεσσήνης και που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Καλαμάτας, να συναντούν την άρνηση και των δύο Υπηρεσιών να τις εξυπηρετήσουν, να τις πρωτοκολλήσουν ή να ασχοληθούν μαζί τους.

Ο Σύλλογος Μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών N. Μεσσηνίας είχε προβλέψει την παρούσα ασυνεννοησία από τον Μάρτιο, όταν προχώρησε σε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μεσσήνης και την Υπηρεσία Δόμησης Καλαμάτας, για την συγκρότηση Πολεοδομίας στον Δήμο Μεσσήνης, και των ζητημάτων που προβλέπονται και απορρέουν από την οργάνωσή του, μετά και από την δημοσιοποίηση της επικείμενης απόσυρσης της συνδρομής του Δήμου Καλαμάτας από τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης.

Από τον ΣΥΜΕΛΕΜ έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή και δημόσια η προτροπή και η ενθάρρυνση ώστε να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό γραφείο στην Μεσσήνη, αφου θα προωθήσει τις μελέτες του Δήμου, θα εξυπηρετήσει άμεσα τους ιδιώτες, θα υπάρξει ανταποδοτικότητα από το όφελος του ΚΗ’ ψηφίσματος που ήδη εισπράττεται και θα αποσυμφορήσει την Πολεοδομία Καλαμάτα, αν και είναι κατανοητές οι αρχικές αδυναμίες που παρουσιάζονται από την υποστελέχωσή σε μηχανικούς του Δήμου.

Είναι αδιανόητο και για τον Δήμο Μεσσήνης και για τον Δήμο Καλαμάτας, να αρνούνται να εξυπηρετήσουν δημότες και μηχανικούς και να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ομαλή μεταβατική περίοδο, μετακινώντας το κοινό ως μπαλάκι από την μια Υπηρεσία στην άλλη. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της Πολεοδομίας Μεσσήνης και διευθέτησης του κενού που παρουσιάζεται στην παρούσα φάση, σχηματίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο Σύλλογος Μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών N. Μεσσηνίας κατέθεσε γραπτά αιτήματα και προς τις δύο αρμόδιες Υπηρεσίες, με τα εξερχόμενα υπ’αριθμ. 30/2017 και 31/2017, προσδοκώντας σε άμεση διευθέτηση.