Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν, από τη νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Για σήμερα, κι ενώ το πρόβλημα με τα σκουπίδια αναμένεται να γίνει εντονότερο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

– Να γίνουν “κλειστοί” διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην υπάρχει ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) σε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους “παρατασιούχους”.

– Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι ή οι επικεφαλής, όπως αυτοί της Κασσάνδρας, της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της Νεάπολης-Συκεών, της Αμφίπολης και του Κιλκίς, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.