Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του «Βιτζέντζος Κορνάρος» το οποίο συνδέει τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου. Αβέβαιο είναι και το επόμενο διάστημα, καθώς η μηχανική βλάβη του (41 ετών) πλοίου είναι μεγάλη, με τα νησιά να μένουν χωρίς κεντρική σύνδεση για περισσότερο από ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τουλάχιστον το 10% των αφίξεων επισκεπτών στο νησί έχει χαθεί σε σύγκριση με πέρσι. Μιλώντας στον «Ε.Τ.» εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει πολύ μεγάλη βλάβη, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν απολυθεί… Το κόστος αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης είναι προφανώς απαγορευτικό για την εταιρία, η οποία σε περίπτωση οριστικής απόσυρσης και μη αντικατάστασής του θα πρέπει να καταβάλει ρήτρα 480.000 ευρώ.

Στην τελευταία λιτή ανακοίνωση της εταιρίας ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ LINES) στις 6 Ιουλίου αναφέρεται ότι το πλοίο «παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης».

Ε.Τ