Περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2017, επιβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση πρόκειται για ασθενή που είχε ευτυχώς καλή έκβαση η υγεία του και έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε.

Ο ασθενής σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κάτοικος αγροτικής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

«Συνιστούμε να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια, σε όλη την επικράτεια. Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κλπ, καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια» τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων  κουνουπιών.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη σύσκεψη για τη διερεύνηση περίπτωσης λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στην οποία παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο καθηγητής Ιατρικής κος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, επιστημονικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και οι φορείς υλοποίησης και εκτέλεσης των έργων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνείται περίπτωση λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου σε κάτοικο που διαμένει στην Π.Ε Αργολίδας. Ο συμπολίτης νοσηλεύθηκε και είναι εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο, όπου και του παρασχέθηκαν οι προβλεπόμενες ιατρικές φροντίδες. Προϊόν της γόνιμης συνεδρίασης ήταν η επιθυμία της κοινής συνεργασίας, ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, και ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ο φορέας υλοποίησης είναι στη διάθεση να προσφέρουν με κάθε τρόπο ενισχυτικά τα υφιστάμενα προγράμματα καταπολέμησης που υλοποιούν αυτόνομα οι εμπλεκόμενοι Δήμοι.