“Οι χήρες της Φίοντορ” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η θεατρική ομάδα «Όψις» βρίσκεται σε διαδικασία προβών για την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ», σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Φίοντορ, μια πόλη που κυβερνάται από τρεις γυναίκες, χήρες των βασιλιάδων που μυστηριωδώς δολοφονήθηκαν. Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Λύρια, η πρώτη βασίλισσα, ζει απομονωμένη σ’ ένα στοιχειωμένο κάστρο, πενθώντας για τον θάνατο του άντρα της. Μόνη της συντροφιά είναι μια ομάδα ιδιόρρυθμων υπηρετών που έχουν αναλάβει την προστασία της. Όταν ο δολοφόνος των βασιλιάδων δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Φίοντορ, η ζωή της Λύρια διαταράσσεται κι όλη η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ ένας αρχαίος μύθος ξαναξυπνά στα έγκατα του βουνού όπου είναι χτισμένο το κάστρο.

Η παράσταση, ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία για τη διάθεση του ανθρώπου να νιώσει πραγματικά ελεύθερος μέσα στην κοινωνία που ζει και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρό του να ζήσει ήρεμος και απαλλαγμένος απ’ όσα τον βασανίζουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος

Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, Ανδρέας Καρασπήλιος

Ενορχήστρωση – Παραγωγή – Μίξη: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος

Σκηνικά – Κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Χορογραφία: Μαρία Λαδά

Θεατρική ξιφασκία: Γεώργιος Γεωργάς – Ακαδημία Ιστορικών, Ευρωπαϊκών, Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες»

Επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού γραφιστικού υλικού: Design Lab – Φίλιππος Στασινόπουλος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Ελένη Αναγνωστοπούλου, Καλλιρρόη Βίγκου, Κέλλυ Βραχά, Διονύσης Γιαννόπουλος, Ελβίνα Γιαννούλη, Αγγελική Γρίβα, Πάνος Ηλιόπουλος, Θοδωρής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Καρακούσης, Κάλλι Κολόζη, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μαρία Λαδά, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτα Ψαρρέα