Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών καθώς και σύλληψη των διακινητών τους στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και συντονισμένων ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, για ύποπτο Ι/Φ σκάφος από δύο περιπολικά και ναυαγοσωστικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή σαράντα ναυτικά μίλια (40 ν.μ.) νοτιοδυτικά νήσου Βενέτικου, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά τη διενέργεια ερευνών, εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή το Ι/Φ ΄΄PYRRHA” σημαίας Αυστρίας, με 63 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (45 άνδρες και 18 ανήλικα αγόρια).

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο (02) χειριστές του σκάφους, ηλικίας 35 και 36χρονών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ επίσης προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί εκίνησαν από τις έναντι τουρκικές ακτές με έτερο σκάφος το οποίο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αμοργού τους μετεπιβίβασε στο ΄΄PYRRHA”, με σκοπό την έξοδό τους σε έτερη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.