Νέοι δασικοί χάρτες στις 30 Οκτωβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τελικά η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το 17% της χώρας, η οποία περιλαμβάνει 57 περιοχές.

Πέρα από την Kεντρική Μακεδονία και την Aνατολική Αττική, που είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προστίθενται ακόμα 20 διευθύνσεις δασών, όπως για παράδειγμα των Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου και Δυτικής Αττικής.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για χθες, αλλά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εγγράφων που δέχτηκε το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΚΧΑ Α.Ε. από την προηγούμενη ανάρτηση και λόγω της παράτασης που δόθηκε για να ολοκληρώσουν οι υπηρεσίες τις εργασίες που αφορούν πρόδηλα σφάλματα και αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης, αναβάλλεται έως τέλος του μήνα. Να υπενθυμίσουμε πως τρέχει διαγωνισμός για την ανάθεση Μελετών Κατάρτισης Δασικού Χάρτη στο υπόλοιπο 46% της χώρας.

Ακτινογραφία

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, οι διευθύνσεις δασών οι οποίες θα προβούν σε ανάρτηση είναι οι εξής: Ανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Δυτικής Αττικής, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χανίων, Χίου.

Αναλυτικότερα:

  • Στη Λέσβο θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Λουτρών, Μόριας, Παναγιούδας.
  • Στη Χίο θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Ανεμώνα, Θυμιανών, Ιωνίας, Καμπόχωρων, Μαστιχοχωρίων, Χίου.
  • Στην Ανατολική Αττική θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Δροσιάς, Μαραθώνα, Πεντέλης, Ν. Πεντέλης Κηφισιάς, Φυλής, Βαρνάβα, Γραμματικού, Καπανδριτίου.
  • Στη Δυτική Αττική θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Ιλίου, Καματερού, Μάνδρας, Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου.
  • Στη Θεσπρωτία θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στην Ηγουμενίτσα.
  • Στη Φλώρινα θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Φιλώτα, Βαλτονέρων.
  • Σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ημαθία και Σέρρες θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στο σύνολο περιοχής διεύθυνσης δασών.
  • Στα Χανιά θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στις περιοχές: Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων (Κυδωνίας), Σούδας, Χανίων, Γαύδου.
  • Στο Κιλκίς θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στο σύνολο περιοχής αρμοδιότητας διεύθυνσης δασών εκτός προκαποδιστριακών ΟΤΑ Πολύκαστρου και Πευκοδάσους.
  • Στην Ξάνθη θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αβατου, Εράσμιου, Εύλαλου, Μάγγανων.
  • Στην Πέλλα θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στο σύνολο περιοχής αρμοδιότητας διεύθυνσης δασών εκτός προκαποδιστριακού ΟΤΑ Εδεσσας.
  • Στη Ζάκυνθο θα αναρτηθεί δασικός χάρτης στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αργασιού, Βασιλικών, Καλαμακίου, Παντοκράτορος.

Περιφέρειες

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ και με βάση τον έως σήμερα προγραμματισμό, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 θα αναρτηθεί ο δασικός χάρτης των περιοχών:

1. Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, εκτός του προκαποδιστριακού ΟΤΑ Εδεσσας που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, και

2. Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο ήμισυ της έκτασής της.

Για τις παραπάνω περιοχές η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εργαλείων των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων, αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Για όλες τις περιοχές, των 22 διευθύνσεων δασών, η διάρκεια υποβολής των παραπάνω εργαλείων θα είναι 105 ημέρες, σύμφωνα με το ν. 4462/2017. Ο υπόλοιπος προγραμματισμός των αναρτήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

http://www.eleftherostypos.gr/